8 Rregulla për një lidhje të shëndetshme

Views: 34

Jini vetvetja

Në fillim, gjëja e parë që ju tërhoqi nga njëri-tjetri cila ishte? Atëherë, pse dikush prej jush do të dëshironte të ishte dikush tjetër? Që një marrëdhënie të lulëzojë, duhet të jeni të sinqertë. Mos u përpiqni të shtireni.

5 relationship warning signs couples should never ignore

Dëgjojeni njëri-tjetrin

Një nga pjesët e bukura të të qenit çift është se ju mund të ndani gjithçka pa frikë se mos të gjykoheni ose keqtrajtoheni. Ju mund të dëgjoni se çfarë po thotë dashnori juaj, por a po dëgjoni vërtet? Me gjithë shqetësimin dhe stresin e jetës së përditshme, është e lehtë të kapesh nga puna, posta elektronike, telefonatat dhe gabimet.

Mashtruesit kurrë nuk fitojnë!

Kur jeni në një lidhje të përkushtuar, ju prisni që dy janë të shoqëruar, dhe tre është një turmë. Në qoftë se marrëdhënia juaj nuk është e rastësishme dhe keni rënë dakord që të dy mund të shihni njerëz të tjerë, mashtrimi nuk duhet të tolerohet. Thjesht çon në një jetë xhelozie, mosbesimi dhe hidhërimi.

 

Mos e humbni individualitetin tuaj

Therapists Explain 7 Signs You've Found Your Partner for Life | 6 Min Read

Një çift mund të jetë një me zemër dhe shpirt, por ju mbeteni individë. Ndonjëherë, mund të ndjeheni sikur keni humbur veten në një marrëdhënie dhe keni nevojë të përqëndroheni në nevojat tuaja. Vetëm kur mund ta doni veten, mund ta doni partnerin ashtu si duhet.

Mësoni se si njëri-tjetri tregon dashuri

Ndërsa gjenetika mund të ketë një rol të vogël, ju mësuat si të tregoni dashuri duke pasqyruar prindërit dhe familjen tuaj. Disa familje përdorin përqafime, puthje dhe janë verbale për dashurinë e tyre për njëri-tjetrin. Sidoqoftë, familjet e tjera mund të jenë më stoike dhe zakonisht tregojnë dashuri duke bërë gjëra të mira ose duke dhuruar dhurata.

Jini aleatë

Si dashnorë dhe partnerë për jetën, duhet të jesh shoku dhe aleati më i mirë i njëri-tjetrit. Kjo nuk do të thotë që ju të mos pranoni familjen dhe miqtë tuaj të dashur. Do të thotë që personi juaj është në krye të listës suaj, dhe ju e keni shpinën.

Vlerësoni njëri-tjetrin

From ghosting to oversharing: the new rules of breakups | Life and style | The Guardian

Në një marrëdhënie afatgjatë, është e lehtë të humbasësh në mënyrë rutinore dhe ta marrësh mirë njëra-tjetrën si të mirëqenë. Një nga nevojat themelore të njerëzve është të “vlerësohesh”. Ndonjëherë, gjestet e ëmbla të përditshme mund të bëhen rutinore, dhe ju harroni të falënderoni njëri-tjetrin që keni menduar.

Krijoni rutinat dhe traditat e reja

Një përfitim tjetër i mrekullueshëm i të qenit në një lidhje të dashur është që të dy shkruani librin tuaj të dashurisë. A keni kujtime të fëmijërisë së festave dhe traditave të tjera familjare? Ndani kujtimet e njëri-tjetrit dhe shihni se si ato mund të ndërthuren në jetën tuaj si çift.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *