Greqia merr vendimin e radhës: Zgjatet ndalimi i hyrjes për shqiptarët

Views: 20

Vendimi i radhës marrë nga qeveria greke, është të ndalojë hyrjen për ndërkombëtarët jashtë BE-së deri më 31 gusht! Njoftimi, i bërë nga Autoriteti Grek i Aviacionit Civil (HCCA) thuhet se është marrë si pasojë e situatës së shkaktuar nga pandemia, që vijon të jetë serioze në disa vende.

Të përjashtuar nga ky vendim janë 11 vendet më poshtë, të cilët mund të udhëtojnë lirisht: Australia, Gjeorgjia, Kanada, Zelanda e Re, Japonia, Koreja e Jugut, Ruanda, Tajlanda, Uruguaji, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Tunizia.

Përjashtime të tjera nga ndalimi përfshijnë:

1- Shtetasit e Zonës së BE / Shengenit, si dhe bashkëshortët ose qytetarët e tyre me të cilët kanë hyrë në një marrëveshje bashkëjetese dhe fëmijët e tyre (të mitur).

2- Stafi mjekësor dhe infermieror, si dhe profesionistë dhe studiues në fushën e shëndetësisë.

3-BE / Zona e Shengenit rezidentë afatgjatë dhe shtetas të vendeve të treta që marrin një leje qëndrimi në Zonën BE / Shengen.

4- Anëtarët e misioneve qeveritare dhe autoriteteve diplomatike ose konsullore.

5-Personeli ushtarak dhe i sigurisë së bashku me stafin e Sekretariatit të Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile.

6- Personat e punësuar në fushën e transportit, përfshirë ekuipazhet e avionëve, detarët, zjarrfikësit e personelit të fluturimit me qira dhe ekuipazhet.

7- Drejtuesit e kamionëve (dhe personeli i tyre i nevojshëm) që kalojnë nëpër Greqi për të transportuar mallra.

8- Studentët, pasagjerët tranzit, kujdestarët e moshuar dhe personat me aftësi të kufizuara dhe punëtorët bujqësorë sezonalë.

Burimi: Abc News

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *