Ne e kemi kudo nëpër Shqipëri, dhe e shkulim si bimë të keqe, Gjermanëve u qan syri për këtë bimë, ja cilat janë mrekullitë që bën ajo

Views: 36

Që në lashtësi, luani i zemrës është përdorur për të trajtuar rrahjet e çrregullta të zemrës të shkak uara nga ankthi.

Grekët dhe Romakët e lashtë e vlerësonin luanin e zemrës sepse besonin që ai i shëronte nga shqetësimet fizike dhe emocionale të zemrës.

Emri botanik i luanit të zemrës është Leonurus cardiaca dhe përshkruan më së miri paraqitjen dhe përdorimin mjekësor të kësaj bime.

Leonurus do të thotë “bishti i luanit” sepse shumë njerëz mendonin se gjethet e bimës i ngjanin bishtit të luanit. “Cardiaca” do të thotë “për zemrën.” Në Shqipëri, kjo bimë rritet e egër në natyrë.

Ai përdoret edhe për të trajtuar sëmundjet kardio vaskulare, ul ritmet e larta të rrahjeve të zemrës, çrregullimet me zemrën dhe ul rrezikun e mpiksjes së gjakut.

Përdorimi i luanit të zemrës për këtë çrregullim është miratuar edhe nga Autoriteti Gjerman i Mjekësisë. Luani i zemrës është i dobishëm edhe kur pihet si çaj.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *